Зафіксовані в Україні нові випадки захворювання на ботулізм сталися за вживання рибних консервів промислового виробництва. Про це у Facebook заявила головний інфекціоніст Моз Ольга Голубовська.
Спеціаліст звернула увагу, що у зв’язку зі сформованою ситуацій були переглянуті рекомендації з профілактики ботулізму.
«Тепер, крім в’яленої, солоної або копченої риби, ковбаси, шинки та домашньої консервації, небезпеку становить і консервована продукція, куплена у магазинах та вироблена в промислових умовах. «Або цю продукцію піддати термічній обробці», — зазначила Голубовська.
Вона радить дотримуватися правил приготування продуктів. У разі, якщо продукт викликає підозру, слід піддати його тривалої термічної обробки.
Також інфекціоніст нагадала про відсутність протівоботулініческой сироватки в регіонах і закликала українців дотримуватися рекомендації по профілактиці смертельного захворювання.
Оставить комментарий