Ще не осінь: коли ціни на м’ясо боляче вдарять по кишенях

4


















За останній місяць свинина і яловичина істотно додали в ціні, і це ще не межа

Про це повідомляє Директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За словами експерта, курятина поки стабільно тримається в ціні, але всі інші види м’яса тільки ростуть. Так, наприклад, ціна на свинину підскочила на 10 відсотків, а на яловичину ще більше, на 16 відсотків.

На думку Дорошенка, курятини в даний час на ринку в надлишку, тому її вартість не піднімають. Чого не скажеш про інших видах м’яса.

«Необхідно розуміти, що у нас і свинина, і яловичина – імпортуються. Тобто власної ми маємо трохи менше половини. Втім, липень був найстабільнішим місяцем за цінами на м’ясо. Далі – тільки подорожчання. До кінця року в будь-якому випадку свинина «дасть» ще п’ять відсотків, а яловичина сім відсотків», – зазначив Олексій Дорошенко.

Слід зазначити, популярний в Україні курорт Буковель неприємно здивував громадян своїми «захмарними» цінами. Про це повідомляють місцеві журналісти.«Приїхали сюди у фешенебельний готель (за добу — 3 тис. грн). Але нам не сподобалося в SPA.3 години — 400 гривень. У вартість не входять чай, вода, фрукти. Хоча Буковель красивий, але ціни не відповідають сервісу. Тут трохи зажрались», — відзначив 50-річний бізнесмен з Києва Юрій.

Страви в Буковелі також дорогі. Наприклад, салат «Цезар» з курячим м’ясом – 390 грн, а рибні страви від 1000 грн. За трав’яний чай потрібно буде заплатити 120-150 грн, за склянку томатного соку – 95 грн. Фрешы стартують від 150 грн.

Facenews

Оставить комментарий